top of page

Kinesiotaping

barn Fysioterapi

Kinesiotaping er en elastisk bomullstape basert på akryllim og anvendes som et supplement til annen behandling. Brukes ofte på idrettsskader, men også ved vanlige fysisk/muskulære lidelser.

Tapen er elastisk og festes rett på huden. Den puster bedre enn konvensjonell sportstape. Den tåler vann og kan sitte på i 4-6 dager avhengig av aktivitet og hyppighet av vannrelatert aktivitet.

Tapemetoden brukes som oftest til behandling av muskel - og leddplager. Teknikken går ut på å sette tapen i retningen med muskelfibrene. Noe som gir støtte og økt bevegelighet. Mange opplever også reduksjon i smerte.

Noe forskning hevder også at det løfter huden noen millimeter ut fra underlaget. Dette bidrar da også til økt sirkulasjon, som igjen er med på å fasilitere økt vevstilhelning.

"gir støtte og økt bevegelighet"

Kinesiotape brukes ofte ved akutte idrettsskader og muskleskader. Du har sikkert sett at mange idrettsutøvere bruker dette ved konkurranse. Den brukes også som ett forebyggende tiltak og ikke bare ved skade. 

Den har som formål å gi rask smertelindring. La oss si du tråkker over og ankelen hovner opp. Da kan kinesiotape anvendes for å få hevelsen ned og øke mobilitet i ankelen. 

"Trygt, kostnadseffektivt og gøy!"

bottom of page