top of page

Nålebehandling (Tørrnåler)

Bilde av nåler

"trygt og effektivt"

Denne behandlingen gjør at vi kan behandle dypere enn tradisjonell massasje og erfaring viser at tørrnåling kan ha en mer langvarig og spontan effekt sammenlignet med massasje og tradisjonell triggerpunktbehandling. 

Mange opplever litt ubehag i etterkant av en slik behandling. Det kan være forverring av smerte, hodepine, stivhet og ømmhet i muskulaturen. Dette varer 1-2 dager og er en helt normal reaksjon.

Dry needling eller tørrnåling blir brukt til å deaktivere triggerpunkt i muskulaturen. IMS står for intramuskulær stimuli. 

Dette er en teknikk som blir brukt av mange helseprofesjoner i dag. 

Det er samme nålene som en akupunktør benytter seg av. Steriliserte nåler til engangsbruk. Teknikken ved dry needling er forskjellig fra akupunktur og må ikke forveksles.

En stram muskel får ofte det vi kaller for triggerpunkter inne i muskelfibrene og kan ofte kjennes som en liten kul. Det er helt ufarlig, men kan over tid utvikle stivhet og smerte. 

Tanken er at terapeuten setter nåler rett inn i det irriterte området i muskelen. Dette fører til en deaktivering og reaktivering av muskelen som blir behandlet. Ofte kommer det en umiddelbar reaksjon i muskelen, akkurat som den trekker seg rask sammen som en spasme (twitch). Denne reaksjonen er en innebygd refleks. Tørrnåling er ment for å løse opp triggerpunkter.

Kvinnen fikk akupunktur
bottom of page